تأثیر مصرف کود کامل آلی ارگانومیکس روی صفات کمی و مقابله با آفات در خیار و گوجه‌فرنگی در مقایسه با کودهای شیمیایی

12/آذر/1404 وبلاگ
بدون دیدگاه

تأثیر مصرف کود کامل آلی ارگانومیکس روی صفات کمی و مقابله با آفات در خیار و گوجه‌فرنگی در مقایسه با کودهای شیمیایی

سهیلا یاوری¹، محمد رجبیون²، عباس دهقیشی³
یاوری_s@ymail.com

¹ مدرس مدعو دانشگاه علمی کاربردی پردیس کشاورزی فردین
² مدیر و کارشناس شرکت آلتین تورواکارو اسلام
³ ـــ (متن تصویر در این بخش ناقص یا ناخوانا بود)

چکیده:
به‌منظور مقایسه عملکرد کود کامل آلی ارگانومیکس و کود شیمیایی بر روی صفات کمی و مقابله با آفات در خیار و گوجه‌فرنگی، این آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در شرایط مزرعه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل مصرف کود کامل آلی ارگانومیکس و کود شیمیایی کامل برابر مقدار توصیه‌شده آزمون خاک بود.

نتایج نشان داد تیمارهایی که از کود ارگانومیکس بهره گرفته بودند، از نظر عملکرد، تعداد میوه بیشتر و شاخص سطح برگ بیشتری بودند. همچنین در شرایطی که در مزرعه گوجه‌فرنگی ۱۸/۸ درصد بوته‌ها به بیماری قارچی مبتلا شدند، در مناطقی که با کود ارگانومیکس تغذیه شده بود، این بیماری مشاهده نشد. درصد بوته‌هایی که به بیماری پوسیدگی گوجه مبتلا شدند ۷/۱ درصد بود، درحالی‌که در بوته‌های شاهد و در بوته‌هایی که با کود ارگانومیکس تغذیه شده بودند، تنها 2/15 درصد موارد ظاهر کمی یا پوسیدگی گوجه کاهش یافت.

مصرف کود کامل آلی ارگانومیکس عملکرد محصولات گوجه‌فرنگی و خیار، افزایش و میزان ابتلا به بیماری‌های قارچی، لکه‌ای و پوسیدگی گوجه‌کاهک کاهش یافت.

کلمات کلیدی:
کود کامل آلی ارگانومیکس، کود کامل شیمیایی، صفات کمی، عملکرد، بیماری‌های گیاهی.

 دانلود مقاله: کلیک کنید




ارسال دیدگاه


جهت ثبت دیدگاه خود ابتدا باید وارد سایت شوید:
ورود / ثبت‌نام

لطفا برای ورود یا ثبت نام،شماره تلفن همراه خودرا وارد کنید



دیدگاه ها